10 مهر 1398 - 15:21 شناسه خبر: 10736 نسخه چاپی

موافقت‌نامه همکاری اقتصادی ایران و اتحادیه اوراسیا بزودی عملیاتی می‌شود

موافقت‌نامه همکاری اقتصادی ایران و اتحادیه اوراسیا بزودی عملیاتی می‌شود
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از عملیاتی شدن موافقت‌نامه همکاری اقتصادی ایران و اتحادیه اوراسیا در نیمه نخست آبان امسال خبر داد و گفت: ایجاد این توافق‌نامه بین‌المللی تحولی بزرگ در صادرات و تامین مواد غذایی و دامی مورد نیاز کشور ایجاد خواهد کرد.

ایرنا

علی‌اکبر مهرفرد در حاشیه همایش مدیران صنایع تبدیلی وزارت جهادکشاورزی در  شهرکرد در جمع خبرنگاران افزود: موافقت‌نامه همکاری اقتصادی میان ایران و اتحادیه اوراسیا با توافق روسای جمهور ۶ کشور عضو و تصویب مجالس این اتحادیه، از پنجم آبان‌ماه  امسال اجرایی می‌شود.
وی افزود: در این موافقت‌نامه ، خوراک دام و دانه‌های روغنی، کنجاله، سویا و ذرت و روغن خام با تخفیف وارد ایران خواهد شد و چند محصول تولیدی ایران از جمله خوراک آبزیان، محصولات سبزی و صیفی و باغی، لبنی و کشمش با قیمت تعرفه کمتر به کشورهای  اوراسیا صادر خواهد شود. 

به گفته وی، با ایجاد این توافق‌نامه بین‌المللی تحولی بزرگ در صادرات و تامین مواد غذایی و دامی مورد نیاز کشور ایجاد خواهد شد.

مهرفرد، از تولید سالانه  ۱۳۰  میلیون تن محصول کشاورزی در کشور خبر داد و تصریح کرد: امکان ماندگاری بسیاری از آن‌ها به دلیل خام بودن از چند ساعت تا چند روز است.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزارت جهادکشاورزی، با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی، در تکمیل زنجیره تولید نقش دارد، افزود:  در این دولت با وجود تحریم‌ها، صنایع تبدیلی و تکمیلی رشد فوق العاده‌ای داشته است به  گونه ای که در سال ۹۲ ظرفیت سردخانه‌ای حدود ۲ میلیون تن بود ولی اکنون ظرفیت سردخانه‌ای کشور به ۵ میلیون تن رسیده است.

وی تاکید کرد: در طول ۵ سال گذشته ظرفیت فرآوری و بسته‌بندی میوه، سبزی و صیفی در کشور ۵ میلیون تن بود که هم اکنون به دلیل حمایت دولت از نظر تسهیلاتی و سرمایه‌گذاری مردم، این ظرفیت به ۱۲ میلیون تن رسیده است.

مهرفرد گفت: ایران در تولید  محصولاتی همچون میوه، صیفی جات، گیاهان دارویی و آبزیان و همچنین صنایع لبنی، دارای استعداد است.

وی، از واردات سالانه ۲۰ میلیون تن محصولات غذایی و پروتئینی  خبر داد و گفت : به طور متوسط ۱۵۰ میلیون تن محصولات کشاورزی و دامی در کشور جابه جا و توزیع می‌شود.

معاون وزیر جهادکشاورزی، ارزش  سالیانه تولیدات بخش کشاوری کشور را ۷۵میلیارد دلار برآورد کرد و افزود : هر سال به طور متوسط ۱۰ میلیارد دلار محصولات کشاورزی وارد و حدود ۷میلیارد دلاار نیز صادر می‌شود.

 در این همایش دو روزه  معاون وزیر جهادکشاورزی به همراه مدیران صنایع تبدیلی سراسر کشور، به بررسی مشکلات صنایع کشاورزی پرداختند.